onze diensten

over ons

Advies, ontwerp en productontwikkeling

Daglicht & Vorm Lichtdesign is een awards winnend bureau in architecturale verlichting met dag en kunstlicht. Onze projecten zijn gerelateerd aan de openbare ruimte en commerciële of representatieve ruimtes.
Wij spelen in op de samenhang tussen daglicht en kunstlicht, functie, presentatie en identiteit.

Lichtadvies & lichtplan

D&V adviseert en begeleidt opdrachtgevers in oplossingen voor hun licht. Wij werken voor gemeentes, architecten, B2B bedrijven en winkeliers, instellingen en particulieren.  Wij doen onderzoek, maken lichtplannen bemiddelen en of ontwikkelen producten. Het kan gaan om functioneel licht voor kantoor of winkel, het aanlichten van een plein of retailcentrum tot ontwerpen van lichtkunst voor de openbare ruimte. 

Werkwijze: Met een eerste analyse en of met metingen bouwen we een conceptvisie op. In overleg met de opdrachtgever wordt een lichtplan door berekening, materiaalkeuze en vormgeving uitgewerkt. Naast een functionele basis kan je met licht klantspecifiek wensen in detailering uitwerken.

Lichtonderzoek

Gemeentes kunnen hun openbare ruimtebeleving onderzoeken. Ondernemers hun presentatie. Naast aanbevelingen uit de onderzoeken kunnen onze adviesen tot voorlichting en of tot publicaties leiden. 

Onze bevindingen leidden eerder ook tot handleidingen voor winkeliers.  Naast basislichtwaarden kan visueel comfort worden beoordeeld. Op basis van onderzoek en meting naar omgevings beleving, energie en of productpresentatie worden rapportages aangevuld  met aanbevelingen. 

Productontwerp & innovatie

Als lichtarchitect heeft Daglicht & Vorm i.s.m. partners enkele producten ontwikkeld. Daglicht & Vorm heeft ervaring op het gebied van ontwerp, testen en productie van industriele producten. Hedendaagse lichttechniekenen productiemethodes kunnen worden geintegreert in producten.

Wij begeleiden processen in productconcept, prototypebouw, testen en metingen tot eindproductie en installatie.

Lichtkunst

Daglicht & Vorm heeft jarenlange ervaring op het toepassen van beeldende kunst met licht. Wij volgden academische en technische opleidingen waardoor er vanuit een wetenschappelijke onderzoeksbasis ook beeldende lichttechnieken ingezet kunnen worden met dag en kunstlicht.

STUUR EEN BERICHT